Шукати в цьому блозі

неділя, 4 лютого 2024 р.

ОСВІТНІЙ ЧАТ-БОТ

За підтримки Швейцарського проекту DECIDE розроблено Освітній чат-бот

 в Телеграм і Вайбер - EducationUABot

 Основне завдання бота - зручна форма інформування про актуальний стан освітнього процесу в Україні і світі. Його можна буде використовувати і після війни, змінюючи тематичне наповнення.


Освітній чат-бот @EducationUaBot допоможе знайти необхідну інформацію щоб повернутися до навчання, де б ви не знаходилися в Україні чи за кордоном. Завдяки Освітньому чат-боту, переміщені учасники освітнього процесу (здобувачі освіти, педагогічні працівники) можуть оперативно знайти інформацію про заклади освіти всіх рівнів у різних населених пунктах, можливості щодо продовження навчання чи викладання під час війни в кожному регіоні, відновлення особистих документів про освіту, тощо.


Інформація, яку можна знайти в Освітньому чат-боті:


Як знайти садочок, школу або коледж за кордоном;

Як долучитися до онлайн-навчання в Україні;

Як відновити особисті чи документи про освіту;

Як продовжувати викладати та працювати під час війни і багато інших корисних матеріалів.

Зручність і практичність використання Освітнього чат-боту підтверджується кількістю авторизованих користувачів - 32825 користувачів, з них 12 133 - шукали інформацію про освіту за кордоном, 11 735 - в Україні.


Найбільш популярні запити по країнам: Польща - 2897; Німеччина - 2476; Італія - 1216; Чехія - 998; Іспанія - 733. Найбільш популярні області в Україні: м.Київ - 1947; Харківська - 1051; Донецька - 997; Дніпропетровська - 993; Запорізька - 859.


Через бот за весь час роботи надійшло 1480 додаткових запитань. Наразі чат-бот наповнюється інформацією про вакансії в освітній сфері кожного регіону.

Джерело:

https://mon.gov.ua/ua/osvita/cifrova-osvita/osvitnij-chat-bot


Немає коментарів:

Дописати коментар